Skip to Primary Navigation Skip to Site Navigation Skip to Main Content All 3M.com Site Map

Actueel nieuws

Aanmelden eNieuwsbrief

Contourmarkering

11/04/2012

Vanaf 10 juli 2011 is contourmarkering voor vrachtwagens zwaarder dan 7½ ton verplicht. Niet alle voertuigen hoeven voorzien te worden van veiligheidsmarkeringen. Welke dan wel? En hoe?

3M heeft de belangrijkste regels voor u op een rij gezet, zodat u straks precies weet waar u aan toe bent.


Fase 1

Vanaf 10 juli 2008 is Regulation 48 in heel Europa van kracht. Het hoofdstuk 6.21 van deze wet schrijft voor dat alle nieuwe typen voertuigen zwaarder dan 7½ ton voorzien moeten zijn van retroreflecterende contourmarkering. Onder nieuwe typen voertuigen wordt verstaan de voertuigen waar een fabrikant goedkeuring voor vraagt. De wetgeving is van toepassing op de voertuigcategorieën N2, N3, O2 en O3.

Fase 2

De uitbreiding van de wet, fase 2, is vanaf 10 juli 2011 actief. Vanaf dan wordt er niet alleen gekeken naar nieuwe typen voertuigen waar een fabrikant goedkeuring voor vraagt, maar naar alle nieuw geregistreerde voertuigen zwaarder dan 7½ ton. Ook deze uitbreiding van de wet is van toepassing op de voertuigcategorieën N2, N3, O3 en O4.

Contour of lijn?

Regulation 48 geeft ook instructies over de wijze van markeren. Aan de achterkant van de wagen moet de totale contour voorzien zijn van retroreflecterende tape. Op de zijkant kan volstaan worden met de hoeken aan de bovenzijde en de lijn aan de onderzijde (over minstens 80% van de lengte). Ook de kleuren van de contourmarkering zijn in Regulation 48 vastgelegd: geel of rood op de achterkant; geel of wit op de zijkant.
Meer informatie over reglement 48 /Ece 104.

Zonder veel moeite

3M heeft voor u dé markeringstape die aan alle wettelijke eisen voldoet. Nu én straks. 3M™ Diamond Grade contourmarkering type 983 is toepasbaar op een harde ondergrond. Voor zeildoek is 3M™ Diamond Grade contourmarkering type 987 uitermate geschikt. Beide typen tape zijn verkrijgbaar in de wettelijk verplichte kleuren geel, rood en wit. Zo maakt 3M het een stukje gemakkelijker voor u om de nieuwe wet na te leven.

Reflecterende afbeeldingen

Reflecterende afbeeldingen in combinatie met contourmarkering is toegestaan, mits er aan een aantal regels wordt voldaan.
Welke deze regels zijn leest u hier.

Meer informatie

 

Terug