Skip to Primary Navigation Skip to Site Navigation Skip to Main Content All 3M.com Site Map

Huid- en wondverzorging


3M Cavilon huidbeschermingsproducten

3M™ Cavilon™ huidbeschermingsproducten voorzien in een complete aanpak voor een gezonde huid. De productenlijn helpt huidbeschadiging te voorkomen, beschermt een risicovolle huid en bevordert het behoud van een gezonde, intacte huid.


Wondrand bescherming
3M™ Cavilon™ Niet Prikkende Barrièrefilm kan worden gebruikt om de huid te beschermen tegen maceratie rondom een ulcus cruris, decubituswonden, diabetische voetulcera en andere chronische aandoeningen. Het kan tevens worden gebruikt ter behandeling en bescherming van de huid, die bedreigd wordt door incontinentie en kleeflagen. De 1ml of 3ml swabs maken een nauwkeurige applicatie mogelijk rondom de wondranden van niet geïnfecteerde wonden. De steriele, niet-cytotoxische filmlaag heeft geen nadelige gevolgen voor het wondgenezingsproces.

Bescherming tegen 'strippen' door kleeflagen
3M™ Cavilon™ Niet Prikkende Barrièrefilm beschermt de huid tegen beschadiging, die ontstaat door regelmatige verwisseling van hechtpleisters en verbanden met een kleeflaag. Breng een dunne, gladde laag Cavilon Niet Prikkende Barrièrefilm aan op de huid, alvorens een kleeflaag aan te brengen. Laat dit goed drogen (ongeveer 30 seconden). Wanneer de kleeflaag of het klevende verband wordt verwijderd zal tevens de beschermende filmlaag verwijderd worden.

Zeer droge huid
3M™ Cavilon™ Duurzame Barrièrecrème zorgt voor een duurzame verzorging van een droge of schilferige huid. De water-in-olie oplossing voorkomt overmatige verdamping vanuit de huid. Cavilon Duurzame Barrièrecrème blijft tot 48 uur op de huid aanwezig en is dus zeer economisch in gebruik. De barrièrecrème trekt niet in absorberend materiaal, zoals incontinentie-materiaal en belemmert de vochtopname in het aborberend materiaal niet. Hechtpleisters en klevende verbanden hechten prima op de crème.

Waar te koop
3M Cavilon is voor patiënten verkrijgbaar bij de apotheek. Vind hier een apotheek bij u in de buurt.
Verpleegkundigen, (para)medici, apotheken en groothandels verwijzen wij naar ons overzicht van Cavilon verkooppunten.

 3M Cavilon Skin Care Products - Information for Nurses