Skip to Primary Navigation Skip to Site Navigation Skip to Main Content All 3M.com Site Map

Locators en kabelzoekers 


Met de invoering van de Wet Informatie-uitwisseling Ondergrondse Netten (WION) is er een hoop veranderd op het gebied van grondroering. De wet verplicht ondermeer de precieze vaststelling van de ligging kabels en leidingen alvorens begonnen wordt met graafwerkzaamheden. Voor dit vastellen van de exacte locatie van kabels en leidingen heeft 3M een passende oplossing; de Dynatel™ locators. Een systeem dat tevens hulp kan bieden bij het inplannen en aanleggen van geheel nieuwe kabels en leidingen.

Locators en kabelzoekers
3M Dynatel™ Locators

Deze locators zijn ontworpen voor een snelle en accurate opsporing van kabels en leidingen, het plaatsen van markers, het opsporen van markers of het opsporen van breuken in kabels en leidingen. 3M biedt een systeem aan dat al deze toepassingen combineert in één toepassing.

Markers

Om kabels en leidingen gemakkelijk terug te kunnen vinden is het plaatsen van markers een ideale oplossing. De marker wordt bij een kabel of leiding geplaatst. Vervolgens kan de marker worden opgespoord met een locator van 3M. Het voordeel van de markers is dat zij passief zijn en dus jaren onder de grond kunnen blijven liggen. De markers worden pas actief wanneer de magneetspoel, die in de marker zit, het signaal van een locator oppikt.

De totaaloplossing

Om u als klant een totaal oplossing te kunnen bieden hebben 3M en Linx de handen ineen geslagen. Wanneer een ID Ball Marker in de grond wordt geplaatst kan door middel van de Locator, een PDA en GPS de exacte ligging van die specifieke bal worden vastgelegd. Dit alles gekoppeld aan het unieke nummer van de bal. Wanneer de bal wordt opgezocht met behulp van een locator met PDA kan de bal nog nauwkeuriger gevonden worden. Daar komt bij dat de PDA alle informatie kan tonen die aan het unieke nummer van de bal zijn gekoppeld en indien gewenst ook aanpassen.

Locators en kabelzoekers