Skip to Primary Navigation Skip to Site Navigation Skip to Main Content All 3M.com Site Map

Gebouwbeveiliging


Met een breed scala aan 3M producten richten wij ons op de markt voor het doelmatiger beheren en/of onderhouden van gebouwen.

Scotchshield™ Veiligheidsfolies

3M™ Scotchshield™ veiligheidsfolie is een dunne, sterke, duurzame, zeer taaie polyester film, voorzien van een speciaal ontwikkelde schokabsorberende lijmlaag, die aan de binnenkant van ramen wordt aangebracht. De raamfolie bestaat uit 39 uiterst dunne polyester laagjes met unieke kenmerken, die - aangebracht op ramen en glazen deuren – met elkaar een ongelooflijk sterk 'schild' vormen. Door deze constructie scheurt de folie (behoudens zeer extreme invloeden) niet in.

Dit helpt om indringers af te schrikken en eigendommen tegen diefstal en vandalisme te beschermen. Daarnaast voorkomt de folie persoonlijk letsel door rondvliegend glas bij glasbreuk of na een explosie.

De 3M Scotchshield combinatiefilms combineren de zonwerende- en veiligheidseigenschappen in één raamfolie, zodat binnen tevens een aangenaam werkklimaat kan worden gerealiseerd en de kosten van airconditioning worden gereduceerd.

Scotchtint™ Zonkoelende raamfolies
Scotchtint™ Zonkoelende raamfolies

Alle soorten hinderlijke schittering worden door de 3M™ Scotchtint™ Zonkoelende raamfolies aanzienlijk gereduceerd, terwijl verouderde gevels een verfrissende facelift krijgen. Hierdoor wordt het werkklimaat, vooral voor beeldschermgebruikers, veel beter. Het invallende licht wordt aangenaam en gelijkmatig verstrooid. Ook wordt verkleuring van meubilair en vloerbedekking door de zon aanzienlijk vertraagd.

Brandvertragende doorvoeringen

Het 3M™ Fire Barrier programma biedt personen en goederen een uitstekende bescherming tegen de gevaren van brand. Ons complete assortiment brandbeveiligingsproducten helpt te voorkomen dat brand, rook, giftige dampen en vocht door brandwerende muren en vloeren kunnen dringen en daarmee de vuurhaard verhinderen zich uit te breiden (compartimenteren).

Deze eenvoudig te plaatsen brandvertragende producten zijn geschikt voor bijna alle voorwerpen die door muren en vloeren gaan, zoals elektrische bedrading, kunststof buizen, metalen pijpen en leidingwerk.

Gebouwbeveiliging