Skip to Primary Navigation Skip to Site Navigation Skip to Main Content All 3M.com Site Map

3M houdt u in de lucht


Al ruim 100 jaar vertrouwen mensen wereldwijd op 3M: met zo’n 55.000 producten, meer dan dertig kerntechnologieën en een toppositie op de belangrijkste internationale markten, werken we aan ingenieuze en innovatieve oplossingen voor onze relaties.

3M Aerospace ontwikkelt op basis van de befaamde 3M-technologiën gerichte toepassingen waarmee u het bouwen, onderhouden en repareren van vliegtuigen beter, sneller en goedkoper kunt uitvoeren. We werken daarvoor intensief samen met vliegtuigbouwers in de hele wereld.

Als uitvinder van het plakband, groeide 3M uit tot wereldmarktleider op het gebied van tapes en lijmen. We voeren een breed assortiment dat speciaal voor de vliegtuigindustrie werd ontwikkeld. Onze innovaties op dit gebied helpen u betere en lichtere producten te maken, die sterker zijn en langer meegaan.

Glass Bubbles
3M Glass Bubbles op microformaat dienen als hoogwaardig functioneel lichtgewicht vulmateriaal voor allerlei componenten zoals van kunststof.

Holle glazen bolletjes met een hoge sterkte-dichtheidsverhouding. Zeer licht van gewicht maar zeer sterk om alle productieprocessen te doorstaan. Ideaal voor veilige gewichtsbesparing in bijvoorbeeld isolatie of kunststof.

Klik hier voor meer informatie.

Polyurethaan folie
Betrouwbare barrière tegen beschadigingen en vocht: 3M™ Polyurethaan beschermende folies

Beschadigingen aan de romp, staart, rotorbladen of vleugels - bijvoorbeeld door corrosie, erosie of contact met harde, scherpe voorwerpen - vormen kostbare schadeposten. De beschermende polyurethaan folies van 3M vormen een ijzersterke barrière tegen invloeden‘van buitenaf’. Dat scheelt dus fors in de onderhouds- en reparatiekosten. De folies zijn licht, soepel en gemakkelijk te monteren. De tapes zijn eventueel te spuiten in de kleur van het vliegtuig.

Glasvezeltape
IJzersterk en brandvertragend: 3M™ Glasvezeltape 398FR

3M Glasvezeltape 398FR is de ideale, brandvertragende oplossing voor diverse onderhouds- en reparatieklussen maar is vooral perfect in te zetten als “Cargo-liner” in het vliegtuigruim. Deze glasvezel tape is de ideale tape voor toepassingen die grote kracht vereisen of die bestand moeten zijn tegen hoge temperaturen en vlammen. 3M Glasvezeltape 398FRvoldoet aan de FAR 25.853- en 25.855-voorschriften.

Nog veel meer uniek en innovatieve producten van 3M voor de luchtvaartindustrie vindt u op onze www.3M.eu/Aerospace site.

Luchtvaart
Links

3M Aerospace