Skip to Primary Navigation Skip to Site Navigation Skip to Main Content All 3M.com Site Map

3M Unitek

Oplossingen voor
Evenementen & training
Downloads
Extra informatie

MBT™ bracket methode

Een compleet systeem van behandelingen en brackets
Orthodontisten McLaughlin, Bennett en Trevisi werken al meer dan 20 jaar met voorgevormde brackets. Ze ervoeren de positieve aspecten van dit systeem en zagen ook dat op sommige punten ruimte voor verbetering was. Die verbeterpunten vormen de kern van de MBT-indicatie en zijn om die reden opgenomen in de huidige, vernieuwde ontwerpen van de 3M Unitek brackets.

Patiënten hebben meer keuzemogelijkheden, terwijl de orthodontist volledige controle over de behandeling houdt en een maximale efficiëntie haalt.

Portrait Portrait Portrait

De MBT bracket methode is meer dan een orthodontische methode. Het is een behandelfilosofie én een bracketsysteem. Zestig jaar ervaring met voorgevormde brackets in de klinische orthodontie hebben geleid tot het MBT systeem, de nieuwste generatie voorgevormde systemen.

APC™ pre-coated bracket

De geïntegreerde aanpak van 3M Unitek heeft een systeem opgeleverd met brackets, buccale buizen (beiden verkrijgbaar met het APC™ pre-coated systeem, banden, draden en voorgevormde bogen, en een verbeterd systeem voor het plaatsen van brackets inclusief plaatsingsinstrumenten. Met dit systeem (en de bijbehorende uitgebreide naslagwerken) kunt u elke afzonderlijke bracket nauwkeurig plaatsen.


De MBT bracket methode is verkrijgbaar voor een breed assortiment brackets

Clarity™ SL self-ligating bracket

Clarity™ SL

SmartClip™ self-ligating bracket

SmartClip™

Clarity™ bracket

Clarity™

Victory Series™ bracket

Victory Series™


Om het aanbod compleet te maken, ondersteunt 3M Unitek orthodontisten wereldwijd met workshops & lezingen voor het MBT systeem. Dit leidt tot een grotere productiviteit in de orthodontische praktijk en tot beter voorspelbare resultaten bij de patiënten.

De MBT bracket methode heeft verschillende eigenschappen die de klinische behandeling van orthodontische problemen significant verbeteren. Het gaat om de volgende aspecten:

Anterior inclinatie
Anterior inclinatie

Deze brackets hebben een verkleinde anterior inclinatie, net als in het originele onderzoek van Andrews, waardoor elk geval minder goed verankerd hoeft te worden.

Posterior inclinatie in de bovenkaak
Brackets voor de boven bicuspidaat zijn voorzien van een inclinatie van 0° om deze elementen beter rechtop te houden (Klasse I). Brackets voor boven molaren zijn voorzien van een inclinatie van 0° die, parallel geplaatst aan het occlusale vlak, een inclinatie van 5° van de bovenmolaren geeft.

Posterior inclinatie in de onderkaak
Posterior inclinatie in de onderkaak

De posterior inclinatie van brackets voor de eerste en tweede onder premolaar wordt op 2° gehouden om deze premolaren licht naar voren te inclineren (in de richting van Klasse I). Voor de eerste en tweede onder premolaar worden brackets met een inclinatie van 0° graden geleverd die, parallel geplaatst aan het occlusale vlak, een inclinatie van 2° van deze premolaren geven.

Torque op de incisieven
Brackets voor de boven incisieven worden voorzien van extra torque op de palatinale wortels, terwijl de brackets voor de onder incisieven zijn voorzien van extra torque op de labiale wortels. Deze aanpassing helpt bij het corrigeren van de meest voorkomende torque problemen in het front.

Torque op de boven cuspidaten, premolaren en molaren
Torque op de boven cuspidaten, premolaren en molaren

Brackets voor de boven cuspidaten en premolaren zijn voorzien van de normale torque van -7°. Brackets voor de boven molaren zijn voorzien van een extra 5° torque op de buccale wortel (-14° totaal) om interferentie van de palatinale knobbels met deze elementen te verminderen.

Torque op de onder cuspidaten, premolaren en molaren
Reduced progressive buccal crown torque is provided in the brackets of the lower cuspids and lower posterior segments. This allows for buccal uprighting of these teeth, which is beneficial in most cases.

“In-out” Modificaties
“In-out” Modificaties

Omdat de tweede boven pre molaren soms wat kleiner zijn dan de eerste, worden brackets met een extra 0,5 mm compensatie naar binnen of buiten meegeleverd. Bij molaren van gelijke grootte kunnen brackets die bestemd zijn voor de eerste boven pre molaar, worden gebruikt voor alle boven premolaren.

De techniek voor het plaatsen van MBT brackets
Aanbevolen wordt, voorgevormde brackets te plaatsen met de bracketvleugels parallel aan elkaar aan weerszijden van de verticale lengteas van de klinische kroon, en met het midden van de bracket slot op het centrum van de klinische kroon.

Zoals bij elk systeem met voorgevormde brackets is de plaatsing van de brackets de sleutel tot een succesvolle behandeling. Met dit doel voor ogen, creëert de MBT methode een uniek bracket positionering systeem dat individuele metingen voor bracket plaatsing mogelijk maakt. Tevens biedt het de mogelijkheid tot variaties gebaseerd op verschillen in elementgrootte.

De techniek voor het plaatsen van MBT brackets

Het systeem maakt gebruik van opnieuw ontworpen bracketplaatsingsgeleiders met unieke kleurcodering – zo kunt u de metingen gemakkelijk aflezen. De bracketplaatsingsgeleider is een uiterst nuttig hulpmiddel bij het plaatsen van voorgevormde brackets volgens de directe, visuele techniek.

Om te bestellen
U kunt dit product rechtstreeks bestellen bij 3M Unitek Nederland.
Klik hier om te bestellen

Documentatie

Titel Type Grootte Bekijk
MBT™ - Brochure PDF 334 KB Open
MBT™ - Catalogus PDF 977 KB Open
MBT™ - Informatieboek PDF 54 KB Open
MBT™ - Bracketplaatsing techniek brochure PDF 159 KB Open
MBT™ bracket methode - Brochure PDF 246 KB Open
MBT™ bracket methode - Plaatsingsinstructie PDF 23 KB Open
MBT™ - Arch Form and Archwire Sequencing brochure PDF 153 KB Open

Zoeken
     

Bestel online
Inloggen
Geen account? Meld u dan aan!
     
Online training
3M Unitek website voor Interactieve webinars
     

Contact
Neem contact op voor meer informatie over onze producten.
     

Bent u patiënt?
Bezoek onze Engelstalige website Smileatme.net

Of bezoek onze Nederlandstalige website
www.deperfecteglimlach.nl